Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا مشایخی، روز پنجشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در آستانه سالگرد زلزله میانه و سراب، افزود: زلزله به دو بخش کندوان و ترکمانچای این شهرستان و به ۷۶ روستا خسارت زده بود که بیشترین آسیب در ۱۸ روستا روی داده بود و با تلاش و کمک های دستگاه های متولی و مصوبات هیات دولت اقدامات لازم برای بازسازی و تعمیر واحدهای آسیب دیده انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در این شهرستان حدود ۲ هزار واحد مسکونی و یک هزار اماکن دامی روستایی و ۳۴۰ واحد شهری خسارت دیده بود و بیش از ۹۰۰ واحد نیز نیاز به تعمیر داشت که بازسازی یک هزار و ۹۸۲ واحد مسکونی آغاز شده و یک هزار اماکن دامی بالای ۵۰ درصد تکمیل شده است.

فرماندار میانه، با بیان اینکه تعمیر واحدهای خسارت دیده ۱۰۰ درصد تکمیل شده است، گفت: عدم تامین مصالح ساختمانی و اقلام مورد نیاز بازسازی مهمترین علت رکود تکمیل خانه های زلزله زده در این شهرستان است.

مشایخی، ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی نیاز به افزایش میزان تسهیلات اعطایی وجود دارد و سهمیه توزیع اعتبارات ویژه تخصیص یافته برای بازسازی واحدهای زلزله زده به نسبت ۷۰ به ۳۰ در شهرستان های میانه و سراب باید رعایت شود در حالی که این نسبت رعایت نمی شود و ۵۲.۵ به ۴۷.۵ توزیع می شود.

وی با بیان اینکه تعداد پیمانکاران جوابگوی بازسازی مناطق زلزله زده را نمی دهد، یادآوری کرد: با توجه به اینکه در زمان وقوع زلزله تاسیسات زیربنایی و روبنایی این شهرستان نیز خسارت دیدند، تامین اعتبارات ویژه برای رفع ایرادات این زیرساخت ها ضروری بوده و دستگاه های خدمات رسان به ویژه مخابرات، گاز و برق نیز باید بر روند انجام کارها سرعت دهند.

فرماندار میانه گفت: احداث آشیانه بالگرد اورژانس هوایی در این شهرستان به علت اینکه در مرکز جنوب استان واقع شده و به شهرستان های میانه، سراب، چاراویماق، هشترود و بستان آباد سرویس می دهد ضروری بوده و بر اساس اعلام مسوولان اگر تا چند ماه آینده آشیانه این بالگرد احداث نشود، آن را به جای دیگری انتقال خواهند داد.

مشایخی، با اشاره به آماده بودن زیرساخت ها، محل نصب و شرکت سرمایه گذار برای راه اندازی سی تی اسکن دوم این شهرستان خواستار صدور مجوز و همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این زمینه شد.

وی یادآوری کرد: این مرکز می تواند علاوه بر مردم این شهرستان به ساکنان شهرستان های هشترود و چاراویماق نیز سرویس دهد. 

استاندار آذربایجان شرقی امروز در سفر به شهرستان میانه، از روستای گاوینه‌رود از توابع بخش ترکمانچای بازدید و روند بازسازی مناطق زلزله‌زده این شهرستان را بررسی کرد.

در زمین لرزه ۵.۹ ریشتری ۱۷ آبان سال ۱۳۹۸ حدود ۵ هزار واحد مسکونی روستایی در شهرستانهای میانه و سراب تخریب شد و یا خسارت دید.

برچسب‌ها ویروس کرونا آذربایجان شرقی سراب میانه زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا آذربایجان شرقی سراب میانه زلزله ویروس کرونا آذربایجان شرقی سراب میانه زلزله اخبار کنکور زلزله زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۰۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بهاربد»؛ جشنی قدیمی‌تر از بعثتِ زرتشت

پانزدهم اردیبهشت مصادف با جشن «بهاربد» است؛ روزی که هم بهار به نیمه می‌رسد و هم بنابر روایتی همزمان با بعثت زرتشت است. هرچند در حال حاضر شاید کمتر کسی از این مناسبت خبر داشته باشد.

به گزارش ایسنا، درست پنج روز بعد از جشن «چله نوروز» که البته همین مناسبت هم تنها در برخی نقاط مرکزی کشور از جمله کرمان و شیراز به شکل رسمی‌تر برگزار می‌شود، جشن «بهاربد» فرا می‌رسد؛ مناسبتی کهن که به سختی می‌توان رد پای مشخصی از آن حتی در میان مقالات و مطالعات پژوهشگران یافت.

در ایران باستان تقویم بر اساس گاهَنبار‌ها رواج داشته و مردم بر اساس آن آغاز و میانه هر فصل را جشن می‌گرفتند. جشن‌های گاهنباری، ادامه و بازمانده‌ای از نوعی تقویم کهن در ایران باستان است که طول سال خورشیدی را نه به دوازده ماه خورشیدی، بلکه به چهار فصل و چهار و نیم فصل تقسیم کرده‌اند و هر یک از این بازه‌های زمانی، نام و جشنی ویژه به همراه داشته است.

در پانزدهم اردیبهشت ماه نیز جشن «بهاربد» و زمان گاهنباری به نام «میدیوزَرِم» به معنای میانه فصل سبز برگزار می‌شده است. یکی از نکات مهم درباره جشن‌های ایرانی، وابستگی آن‌ها با امور کشاورزی بوده است. روندی که از یک سو به کاشت، داشت و برداشت کشاورزان کمک می‌کرده و از سوی دیگر بهانه‌ای برای شکرگزاری نعمت‌های پروردگار از جمله رُستنی‌های زمین بوده است.

سال گاهنباری از نخستین روز تابستان آغاز شده و پس از هفت پاره زمانی، یعنی پایان سه فصل و چهار میانه فصل، به آغاز سال بعدی می‌رسیده است. پایان بهار یا آغاز تابستان مانند دیگر فصل‌ها، دارای جشن گاهنباری نبوده و تنها به عنوان جشن آغاز سال نو به شمار می‌رفته است.

از سوی دیگر بخش‌هایی از کتاب زادسپرم (کتابی تألیف شده توسط یکی از پیشوایان زرتشت) به جز اشاره‌های کوتاهی که به تاریخچه و رویداد‌های زمان زرتشت می‌پردازد، بعثت او به پیامبری را نیز به میانه بهار یا «بهاربد» نسبت می‌دهد. جشن «بهاربد» که از بزرگترین و مهم‌ترین جشن‌های ایرانیان است و حتی پیش از رواج دین زرتشتی در عصر ساسانی نیز برگزار می‌شده است.

آخرین سند مکتوب از برگزاری جشن «بهاربد» در گزارش کوتاه و مهم ابوریحان بیرونی در کتاب آثارالباقیه آمده است. او در این گزارش به اهتمام فراوان مردم برای برگزاری جشن «بهاربد» اشاره کرده است و همین موضوع بیانگر اهمیت چنین جشنی در ایران باستان است. جشنی که احتمالا برخی بعد از خواندن این گزارش تازه به وجود آن پِی ببرند! درحالی که به نظر می‌رسد احیای چنین مناسبت‌های اصیلی بتواند رد پای مناسبت‌های وارداتی را کمرنگ‌تر کند.

پی‌نوشت: در بخش‌هایی از گزارش از کتاب «جشن‌های ایرانی باستان» نوشته محمدحسین موسوی استفاده شده است.

دیگر خبرها

  • «بهاربد»؛ جشنی قدیمی‌تر از بعثتِ زرتشت
  • خسارت باران و طوفان به زیرساخت‌های آب، برق و کشاورزی گچساران
  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان
  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان سبزوار
  • عملیات ترمیم سیل بند کرخه آغاز شد
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف